{ "title": "Bonibonlu Muffin Tarifi", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/Bonibonlu-Muffin-Tarifi-73.jpg", "date": "22.01.2024 01:27:48", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Bonibonlu Muffin Tarifi, Amerika mutfağından Türk mutfağına giren Muffin yediden yetmişe birçok toplumun beğenisini kazanmıştır. Üzerindeki bonibonların da özellikle çocukların yaş günlerini simgeleştirmek amacı ile sofraların baş tacı olmuştur.

Bonibonlu Muffin Tarifi malzemeleri
Üzeri için
Bonibonlu Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurtaları sarısından ve beyazından ayırıp ayrı kaplar içinde çırpın. Böylelikle hamurun daha iyi köpürmesini ve kekin kabarmasını sağlayacaktır. Yumurtanın beyazını, toz şeker ile iyice çırpın. Mikseri önce düşük daha sonra yüksek ayara alarak çırpın. Kar gibi bembeyaz ve krema gibi yoğun bir görüntü alacak. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, sıvı yağı, sütü iyice çırpın. Daha sonra ayrı bir kapta, şekerli vanilyayı, kabartma tozunu ve unu iyice harmanlayıp, bir süzgeç ile eleyerek kekin içine atın. Daha sonra kar gibi köpüren yumurta akını ilave edip sadece kaşık yardımı ile bir güzel harmanlayın. Karıştırırken mikser kullanmayın. Köpürmeyi söndürür. Daha sonra içine göz kararı damla çikolata atın. Daha sonra muffin kâğıt kalıplarını, muffin kek kalıplarının içine yerleştirin. Bir kepçe yardımı ile kalıbın yaklaşık olarak üçte ikisine gelecek şekilde hamuru dökün. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika kadar pişirin. Pişen keklerin üzerine çikolatayı benmari usulü eritip dökün. Çikolatalar donmadan, hemen ardından bonibonları çikolatanın üzerine batırın. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Sunumunu yapmak için şık servis tabaklarına alıp, servis edebilirsiniz.
" } ] }