{ "title": "İçi Çikolatalı Muffin Tarifi", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/ici-cikolatali-muffin-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 04:20:29", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "İçi Çikolatalı Muffin, Yumurta katılarak yapılan kabarık, yumuşak bir tür pastadır. Muffinler İngiliz kökenlidir. Çoğunlukla kahvaltılarda tercih edilen tuzlu ya da tatlı ekmeklerdir. İçindeki malzemeler çok çeşitlidir ve neredeyse kaplarından taşacak gibi görünürler. Genellikle, cupcake şeklinde yapılır. Ama cupcakelerden daha fazla iri ve kabarık olurlar. Kâğıttan bir kalıpta pişirilir. Kekten farklıdır ve içeriği daha yoğundur.

İçi Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır?
Muffin iç dolgusu için
İçi Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır?

Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra, sıvı yağı, sütü ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozu bu karışıma eleyerek ekleyin. Fındıkları iyice ezin ve içerisine ekleyip karıştırın. Kalıplara muffin kâğıtlarını yerleştirin ve muffin hamurunu birer yemek kaşığı olacak şekilde kalıplara paylaştırın. (Muffin hamurunun kalan yarısı üstü için) hamurun tam ortasına tüp çikolatalardan sıkın. Kalan muffin hamurunu tekrar üzerlerini kapatacak şekilde paylaştırın ve üstüne damla çikolatalarını serpiştirin. Fırında 30 dakikaya kadar pişirin. Servis edin.

Afiyet olsun.

Muffin Püf Noktası: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kuru malzemeleri bir kapta, ıslak malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılmalı. Fırınınız önceden mutlaka ısınmış olmalı.
" } ] }