{ "title": "Limonlu Muffin", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/limonlu-muffin.jpg", "date": "20.01.2024 15:39:29", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Limonlu Muffin, tatlı ekşi tadı bir arada sevenler için ideal bir tariftir. Muffin genelde çikolatalı olarak tercih edildiği için yoğun çikolata tadını sevmeyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği hafif bir tatlıdır. Kısa sürede ve zahmetsiz yapımı sayesinde sıklıkla tercih edilebilir. Çayın ve kahvenin yanında sunumu yapılabilir.

Limonlu Muffin Malzemeleri
Limonlu Muffin Üzeri için
Limonlu Muffin Nasıl Yapılır?

Limonlar iyice yıkandıktan sonra rende yardımıyla kabukları ince ince rendelenir. Kabukları rendelenen limonların suları da sıkılarak bir kenarda bekletilir. Yumurtalar karıştırma kabına alınarak mikser ile iyice çırpılır. Daha sonra toz şeker ilave edilerek yaklaşık 2-3 dakika daha çırpılır. Sırasıyla süt ve sıvı yağ da eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Rendelenen limon kabukları ve limon suyu da eklenir. Son olarak un, hamur kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kıvamlı bir hamur edilince çırpma işlemi bırakılır. Muffin kalıpları iyice yağlanır Hazırlanan harç kaşık yardımıyla kalıplara dökülür. Kalıpların çok doldurulmamasına özen gösterilmelidir. Muffinler pişerken kabaracağı için kalıplarda kabarma payı bırakılmalıdır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkan muffinler oda sıcaklığında bir süre dinlendikten sonra üzerine pudra şekeri dökülür. Pudra şekeri yerine toz şeker de tercih edilebilir. Servis tabağına alınan muffinler sıcak olarak sunum yapılır.

" } ] }