{ "title": "Muffin Börek", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/muffin-borek.jpg", "date": "19.01.2024 05:04:21", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Muffin börek. Dışı çıtır çıtır içerisi yumuşacık bildiğimiz böreklerden görünüm olarak biraz farklı bir börek çeşididir. Muffin börek tek porsiyonlar şeklinde hazırlanan pratik bir börektir. Uzun zaman harcayıp yapmaya uğraştığımız zahmetli börekler kadar da lezzetlidir. Muffin böreği ilk kimsesiz çocuklar yararına düzenlenmiş bir kermeste tattım ve o gün bugündür zevkle hazırlayıp sevdiklerime ikram ediyorum. Tadına bakan herkesin severek yediği muffin börek adından da anlaşılacağı gibi muffin kalıplarının içerisinde yapılan bir börektir. Ayrıca hamur yoğurup açmanıza gerek kalmadan hazır yufka ve dilediğiniz gibi harç hazırlayıp yapabilirsiniz. Örneğin kıyma harcı, peynir harcı veya ıspanak harcı gibi. Muffin böreği daha önce hiç denemeyenler mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Denemeyenler için tarifini paylaşıyorum denediğinizde pişman olmayacağınızdan ve beğeneceğinizden eminim.

Muffin börek için gerekli malzemeler
Sosu için gerekli malzemeler
Hazırlanışı. Muffin börek hazırlamak için il olarak iç harcından başlıyoruz. Harcı için ıspanakları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz. Daha sonra derin bir kâseye salamura veya lor peyniri koyup üzerine ince ince kıydığımız taze soğanları ve ıspanağı koyuyoruz. Ardından salça, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra bir kenara alıyoruz.

Sosu için ayrı bir kâseye süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu koyup bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra elimize aldığımız yufkayı varsa mutfak makası ile kâğıt kırpar gibi küçük küçük kırpıyoruz. Daha sonra kırptığımız yufkalardan bir tutam alıp muffin kalıbının altına yerleştiriyoruz. Ardından bir yemek kaşığı hazırladığımız sostan gezdiriyoruz. Daha sonra bir yemek kaşığı iç harcı koyup üzerine tekrar kırptığımız yufkalardan serpiyoruz. Harcın üzerini kırpık kapattığımız kırpık yufkaların üzerine tekrar sos gezdirip fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlemleri sürdürüyoruz. Yaklaşık 15-20 adet muffin börek elde ediyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dilerseniz fırına sürmeden önce böreklerin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Pişen börekleri fırından çıkartıp bir fincan çay eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }