{ "title": "Tuzlu Muffin", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/tuzlu-mufiin.jpg", "date": "21.01.2024 07:08:50", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Tuzlu Muffin, Pastalar, tatlılar, börekler, çörekler Türklerin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Tatlı çok sevildiği gibi tuzlu pastalarda çok seviliyor ve çok tercih ediliyor. Günün her saatinde tuzlular rahatlıkla tercih ediliyor ve yenilebiliyor gerçekten. Bazı tatlıların hem tuzlusu hem de tatlısı yapılıyor. Bu şekilde yapılan lezzetlerden bir tanesi de muffindir. Muffin gerçekten çok güzel bir lezzettir. Şimdi sizlere çok güzel bir tuzlu muffin tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Tuzlu Muffin Malzemeleri
Tuzlu Muffin Üzeri için
Tuzlu Muffin Nasıl Yapılır?

Öncelikle derince bir kapta yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağını iyice karıştırın. Daha sonra peyniri, tuzu ve daha önceden ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Diğer yandan muffin kalıplarınız hazırlayın. Kabartma tozunu unun içine döküp güzelce harmanlayın. Sıvılarla hazırladığınız karışıma unu azar azar ilave edin ve karıştırın. Kek hamurundan biraz katı, kurabiye hamurundan biraz cıvık olacak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Eğer kullandığınız peynir sulu ise unun miktarını biraz fazla ekleyebilirsiniz. Un miktarı iyi ayarlanmazsa kabardıktan sonra çökebilir. Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına paylaştırarak dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }