{ "title": "Üzümlü Muffin", "image": "https://www.muffin.gen.tr/images/uzumlu-muffin.jpg", "date": "20.01.2024 00:08:37", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Üzümlü Muffin; Muffin çeşitlerimiz oldukça fazladır. Bunlardan biri de üzümlü muffindir. Üzümlü muffini yaparken üzümleri kek malzemesinin içine eklemeden önce yumuşaması yani sert kalmaması için üzümleri sıcak suda bekletin. Keki ısırdığınız zaman üzümler ağzınıza geldiğinde yumuşadığından dolayı rahatsızlık vermeyecektir. Şimdi sizlere üzümlü muffin tarifimi vermeye başlayayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Üzümlü Muffin Malzemeleri
Üzümlü Muffin Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını 170 derecede ısıtın. Daha sonra yumurta, şeker ve sıvıyağını mikserle iyice rengi dönüp beyazlaşıncaya kadar yüksek devirde çırpın. Üzerine yoğurt, zencefil ve tarçını ekleyin ve tüm malzemeyi çırpın. En son olarak unla kabartma tozunu harmanlayın ve bu ikiliyi de karıştırmış olduğunuz malzemeye ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın. Son olarak daha önceden sıcak suda beklettiğiniz kuru üzümleri de ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Muffin kalıplarına muffin kâğıtlarını yerleştirip kek karışımını kaplara eşit miktarda paylaştırıp dağıtın. (Üzerine birer ceviz tanesi koyup süsleyebilirsiniz.) Muffinler kızarıp şişene hatta çatlayana kadar pişirin. (İçinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.) Afiyet olsun.
" } ] }