Muffin Islak Kek
Muffin Islak Kek, Yarışmalarda görsellik ve damak tadı ödülünü kazan Muffin Islak Kek, küçük küçük kâğıtlarda pişirilerek şık bir sunum ile servis edilir. Gerek görüntüsü ve gerek lezzeti ile paketlenmiş hazır gıdalardan hiç farklı yoktur.
Muffin Islak Kek Malzemeleri
>4 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı ılık su1 su bardağı süt1 adet küçük paket kakao3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilyaKek'i Islatmak için- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı soğuk süt
Muffin Islak Kek Nasıl Yapılır?
Öncelikle yumurtayı ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikserde çırpın. Daha Sonra diğer malzemeleri de teker teker döküp, hamuru yumuşak bir kek kıvamına getirin. Daha sonra silikonlu küçük pastalar için olan özel kek tabanına, küçük kek kalıbı kâğıtlarını yerleştirin. Daha sonra bir kepçe yardımı ile kâğıtların üçte ikisine gelecek kadar kek hamuru dökün. Daha sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin. Bu tarz keklerin piştiğini anlamak çok zordur. Bu nedenle pişip pişmediğini anlamak için keklerin üzeri kızarıp şiştikten sonra mutlaka kürdan ile ortadan delip kontrol edin.
Kekler pişerken ayrı bir sos tenceresinde keki ıslatmak için, kakao, toz şeker, sıvı yağ ve sütü çırpıp, ocağın üzerinde iyice karıştırıp bir taşım kaynatın.
Daha sonra fırından çıkardığınız kekler ılık olunca bir yemek kaşığı üzerine dökün. Sosu fazla sevenler iki yemek kaşığı da kullanabilir. Daha sonra soğumasını beklediğiniz muffin ıslak kekleri şık bir sunum tabaklarına alarak etrafını soslar ile süsleyip servis edin.
20.01.2024 07:24:26
Muffin Islak Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|