Muffin Çeşitleri Muffinler, dünya genelinde oldukça sevilen ve farklı çeşitleri olan bir pasta türüdür. Hem kahvaltıda tuzlu çeşitleriyle, hem de çay saatlerinde tatlı çeşitleriyle tüketilebilirler. Puf puf kabaran ve enfes lezzetleriyle bilinen muffinler, üzerleri farklı şekillerde süslenerek oldukça şık tarifler oluştururlar. Özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muffinler, güzel bir süsleme ile masalarınıza renk katar. Doğum günlerinde, evlilik yıl dönümlerinde, sevgililer gününde, diş buğdaylarında, bebek partilerinde konsepte uygun olarak süslenerek masalarda yerini alırlar. Süslemek için şeker hamurları, farklı şekerler ve krem şantiler kullanılabilir. Çok fazla masraf yapmadan, evde az malzeme ile oldukça şık ve lezzetli muffinler hazırlayabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Şimdi, en sevilen muffin çeşitlerinden birkaçını inceleyelim. Kakaolu Muffin Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kakaolu Muffin Nasıl Yapılır? Kakaolu muffin yapımı için ilk olarak şeker ve yumurta derin bir kaba alınır ve köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ ve bir su bardağı süt eklenir ve tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao elenerek bu karışıma ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Çok koyu olmayan bir kek hamuru elde edilir. Muffin kalıplarına muffin için kullanılan yağlı kağıtlardan konulur ve üzerine hamur eklenir. Çok doldurmamaya dikkat edilir, aksi halde kabardığı zaman kalıptan taşabilir. Tüm hamur kalıplara eşit şekilde dağıtıldıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirilir. Kürdan ile kontrol edilerek piştiği anlaşıldığında fırından alınır ve kalıptan çıkarılarak servis tabağına dizilir. Muffinler soğuduktan sonra üzerine krem şanti sıkılır. Bunun için yarım su bardağı süte bir paket krem şanti eklenir ve mikser ile çırpılır. Krem şanti, krema sıkma torbasına alınır ve istenilen şekilde sıkılır. Üzeri çikolata parçaları, şeker taneleri veya meyve parçaları ile süslenir. Kuru Meyveli Muffin Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kuru Meyveli Muffin Nasıl Yapılır? Kuru meyveli muffin yapımı için ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilir. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve iyice çırpılır. Son olarak meyve parçacıkları eklenir ve tekrar karıştırılır. Muffin kalıplarına yağlı kağıt serilir ve hamur kalıpların yarısına kadar dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilir. Fırından alındıktan sonra servis edilir. Ispanaklı Muffin Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Ispanaklı Muffin Nasıl Yapılır? Ispanaklı muffin yapımı için ıspanaklar güzelce yıkanır ve robottan geçirilir. Tamamen püre haline gelene kadar çekilir. Derin bir kaba yumurta, sıvı yağ, süt alınır ve iyice çırpılır. Ardından tuz, çekilmiş ıspanak ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilerek tekrar çırpılır. Son olarak un eklenir ve iyice karıştırılır. Muffin kalıpları tereyağı ile yağlanır ve hamur kalıplara eklenir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir ve ardından fırından alınarak servis edilir. Afiyet olsun. |