Sebzeli Muffin Sebzeli muffin, kek yapımına benzeyen, küçük porsiyonlarda veya ekmek gibi bir bütün olarak pişirilebilen besleyici bir yemektir. Hem sabah kahvaltısında hem de çay veya kahvenin yanında tercih edilebilir. İçeriğindeki sebzeler nedeniyle vitamin açısından oldukça zengindir. Sebzeli Muffin Malzemeleri
Sebzeli Muffin Nasıl Yapılır? Kabakların ve havuçların kabukları soyularak rendenin büyük tarafı ile rendelenir. Dereotu ve maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve yıkanır. İnce ince kıyılarak bir kenarda bekletilir. Geniş bir karıştırma kabında önce yumurtalar çırpılır. Yumurtalar ne kadar uzun süre çırpılırsa, muffinlerin kabarması da o kadar iyi olacaktır. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt karıştırma kabına eklenir. Un ve kabartma tozu da ilave edilir. Undan sonra çırpma işlemi yapılmaz; bir kaşık yardımıyla un, tüm malzemelere yedirilecek şekilde karıştırılır. Kabak, havuç, peynir, dereotu ve tüm baharatlar da eklenerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Yoğun kıvamlı bir harç elde edilene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Pișirme işlemi için düz bir borcam ya da fırın kalıbı tercih edilebilir. Fırın kabı iyice yağlandıktan sonra harç dökülür ve kaşığın tersiyle üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan muffin oda sıcaklığında dinlenmesi için bir süre bekletilir. Arzuya göre çeşitli şekillerde kesilerek servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. |