Tuzlu Muffin Tuzlu muffinler, özellikle Türk mutfağında pastalar, tatlılar, börekler ve çörekler gibi vazgeçilmez lezzetler arasında yer almaktadır. Tatlılar kadar tuzlu pastalar da oldukça sevilmekte ve tercih edilmektedir. Günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilen tuzlu muffinler, farklı damak tatlarına hitap eden lezzetler sunar. Bazı tatlıların hem tatlı hem de tuzlu versiyonları yapılabilmektedir ve bu tür lezzetlerden biri de muffindir. Şimdi sizlere lezzetli bir tuzlu muffin tarifi sunacağım. Şimdiden kolay gelsin. Tuzlu Muffin Malzemeleri
Tuzlu Muffin Üzeri İçin
Tuzlu Muffin Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kapta yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı iyice karıştırın. Daha sonra peyniri, tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu sırada muffin kalıplarınızı hazırlayın. Kabartma tozunu unun içine ekleyip iyice harmanlayın. Sıvı malzemelerle hazırladığınız karışıma unu azar azar ilave edin ve karıştırın. Elde edeceğiniz hamur, kek hamurundan biraz daha katı, kurabiye hamurundan ise biraz daha cıvık olmalıdır. Eğer kullandığınız peynir sulu ise un miktarını artırabilirsiniz. Un miktarı iyi ayarlanmazsa pişirme sonrası çökmeler olabilir. Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına paylaştırarak dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|