Vişneli Muffin Özel günlerimizin, davetlerimizin vazgeçilmezi olan muffinin vişneli tarifini sizlerle paylaşacağım. Vişnenin ekşimsi tadı, kekle birleşince daha da dayanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Her bir muffin kalıbına 3-4 tane vişne koydum, ancak siz damak zevkinize göre daha az ya da daha fazla vişne ekleyebilirsiniz. Çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın. Şimdi sizlerle tarifimi paylaşayım. Hepinize kolay gelsin. Vişneli Muffin Malzemeleri
Vişneli Muffin Nasıl Yapılır? İlk olarak toz şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, yoğurt ve labne peynirini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Son olarak unu azar azar ekleyerek, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim ve karıştırarak kek hamurunu hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştıralım. Muffin kalıplarını ortalama yarısından biraz fazla olacak şekilde dolduralım. Çekirdekleri alınmış vişnelerden her kalıba 3-4 tane bırakalım. Vişneler hafifçe içe çökeceklerdir; dilerseniz tamamını da batırabilirsiniz. Ancak ben üzerlerinde görünmelerini daha çok tercih ediyorum, çünkü görüntüsü daha güzel duruyor. 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişme süresi kalıbınızın büyüklüğüne göre değişebilir, bunu sizler ayarlayın. Şimdiden afiyet olsun. Not: Vişne olarak yazdan hazırlanan vişne kompostolarını kullanabilirsiniz. Vişnelerin suyunu da meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. |