Kabaklı muffin, besleyici ve lezzetli bir tuzlu kek türüdür. Yapımı oldukça kolay olup, aynı zamanda görsel açıdan da oldukça hoş bir sunuma sahiptir. Kabaklı muffinler, özellikle kadınların günlerinde ve çay saatlerinde sıkça tercih ettiği bir kektir. Muffinler, genellikle maliyet açısından uygun olup, tatlı ve tuzlu olarak iki farklı çeşidi yapılabilir. Kabaklı Muffin Malzemeleri
Kabaklı Muffin Nasıl Yapılır? 1. Öncelikle yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Çırptığınız yumurtaların üzerine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin. 2. Kabakları rendeleyin ve karışıma ekleyin. Ardından kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayarak karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. 3. Mısır unu, un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve malzemeler iyice birleşene kadar karıştırın. 4. Son olarak tuz, karabiber ve ufalanmış beyaz peyniri karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. 5. Muffin kalıplarını yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu kalıplara eşit şekilde paylaştırın. 6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, muffinlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa, muffinler pişmiş demektir. 7. Pişen kabaklı muffinleri fırından çıkarıp biraz soğumalarını bekleyin. Ardından servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kabaklı muffin tarifine çeşitli baharatlar ve otlar ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, dereotu veya nane ekleyerek daha taze bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz rendelenmiş havuç veya doğranmış zeytin gibi malzemelerle de tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. |