Muffin tuzlu, Pastalar, tatlılar, börekler, çörekler Türklerin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Tatlı çok sevildiği gibi tuzlu pastalarda çok seviliyor ve çok tercih ediliyor. Günün her saatinde tuzlular rahatlıkla tercih ediliyor ve yenilebiliyor gerçekten. Bazı tatlıların hem tuzlusu hem de tatlısı yapılıyor. Bu şekilde yapılan lezzetlerden bir tanesi de muffindir.
Muffin gerçekten çok güzel bir lezzettir. Şimdi sizlere çok güzel bir tuzlu muffin tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.
Muffin tuzlu için gerekli olan malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Dereotu veya maydanoz
- 2, 5 veya 3 su bardağı un
Yapılışı: Muffin malzemelerini hazırlayın ve bir karıştırma kabına ilk olarak yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın. Daha sonra tüm sıvıları yani sütü, yoğurdu, yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuzu, peyniri ve dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. En son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ancak unu yavaş yavaş ekleyin çünkü peynir içinde olduğu için un miktarı fazla gelebilir. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra hamurun ne çok cıvık ne de çok katı olmaması gerekiyor. Yani kek hamurundan katı ama kurabiye hamurundan cıvık olması gerekiyor. Hamur bu kıvamı alınca kek kalıplarına ya da muffin kalıplarına eşit miktarda koyun.
180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Tuzlu muffin hazır. Afiyet olsun.