Kabakların ve havuçların kabukları soyularak rendenin büyük tarafı ile rendelenir.
Dereotu ve maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve yıkanır. İnce ince kıyılarak bir kenarda bekletilir. Geniş bir karıştırma kabında önce yumurtalar çırpılır. Yumurtaların ne kadar uzun süre çırpılırsa muffinin kabarması da aynı oranda çok olacaktır. Daha sonra sırasıyla karıştırma kabına sıvı yağ ve yoğurt da eklenir. Un ve kabartma tozu da ilave edilir. Undan sonra çırpılma işlemi yapılmaz. Kaşık yardımıyla un tüm malzemelere yedirilecek şekilde karıştırılır. Kabak, havuç, peynir, dereotu ve tüm baharatlar da eklenerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Yoğun kıvamlı bir harç elde edene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Pişirme işlemi için düz bir borcam ya da fırın kalıbı tercih edilebilir. Fırın kabı iyice yağlandıktan sonra harç dökülür ve kaşığın tersiyle üzeri düzeltilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan muffin oda sıcaklığında dinlenmesi için bir süre bekletilir. Arzuya göre çeşitli şekillerde kesilerek servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.