Vişneli Muffin
Vişneli Muffin; Özel günlerimizin, davetlerimizin vazgeçilmezi olan muffinin vişneli tarifini sizlerle paylaşacağım. Vişnenin ekşimsi tadı kekle birleşince daha da dayanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Ben her bir muffin kalıbına 3-4 tane vişne koydum. Sizler damak zevkinize göre daha az ya da daha fazla vişne koyabilirsiniz. Çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.
Şimdi sizlerle tarifimi paylaşayım. Hepinize kolay gelsin.
Vişneli Muffin Malzemeleri- Dondurulmuş veya komposto vişne (Çekirdeksiz)
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağından biraz az şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Vişneli Muffin Nasıl Yapılır?
İlk olarak toz şeker ve yumurtayı iyice köpürünceye kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, yoğurt, labne peynirini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Son olarak unu, (Azar azar ekleyerek) kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim ve karıştırarak kek hamurunu hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştıralım. Muffin kalıplarını ortalama yarısından çok az fazla olacak şekilde dolduralım. Çekirdekleri alınmış vişnelerden her kalıba 3-4 tane bırakalım. Vişneler hafifçe içe çökeceklerdir, dilerseniz tamamını da batırabilirsiniz, ama ben üzerinde görünmelerini daha çok tercih ediyorum çünkü görüntüsü daha güzel duruyor.
170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişme süresi kalıbınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Onu sizler ayarlayın. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Vişne olarak yazdan hazırlanan vişne kompostolarını kullanabilirsiniz. Vişnelerin suyunu da meyve suyu olarak tüketebilirsiniz.
20.01.2024 21:50:49
Vişneli Muffin ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|