Kakaolu puding ve süt bir tencereye alınarak pişirilir.
Piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletilir. Beklerken pudingin üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırılır. Farklı bir karıştırma kabına yumurtalar eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Şeker ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir. Tüm malzemeler mikser yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika çırpılır. Karıştırma kabına son olarak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yüksek devirdeki mikser ile çırpılır. Daha sonra muffin kalıpları yağlanır. Kalıplara hazırlanan hamur harcından 1 yemek kaşığı dökülür. Orta kata 1 yemek kaşığı puding konulur. En üst kata da hamur harcından tekrar 1 yemek kaşığı dökülür.
Tüm kalıplara aynı işlem uygulanır. Muffinler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir. Pişme süresi her tür fırında farklı olacağı için muffinlerin pişip pişmediğine kek kürdan batırılarak anlaşılabilir. Batırılan kürdan eğer temiz olarak çıkıyorsa muffinler pişmiş demektir. Fırından çıkarılan muffinler çok soğumadan üzerine pudra şekeri dökülür. Servis tabağına alınan muffinler içi çikolata dolgulu için sıcak sunum yapılmalı ve sıcak tüketilmelidir.
Afiyet Olsun.