Kabaran muffin yapımı için ilk olarak derin bir kaba şeker ve yumurtalar alınır. Mikser ile beş altı dakika boyunca yüksek devirde çırpılır. Ardından süt sıvıyağ kabartma tozu vanilya eklenir. İyice çırpılınca un eklenir. Un ile de tekrar çırpılır. Hamurun yarısı ayrı bir kaba alınır ve kakao eklenir. Tekrar çırpılır. Muffin kalıplarına kâğıt konularak ilk olarak sade kek hamurundan bir yemek kaşığı konur. Ardından üstlerine birer kaşık kakaolu hamurdan eklenir. Tüm hamur kalıplara dökülünce yüz seksen derece fırına verilir ve üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Bu esnada krem şanti hazırlanır ve krema sıkma torbasına konulur.
Muffinler fırından çıkınca soğumaya alınır ve tam olarak soğuyunca üzerine krema sıkma torbası ile krem şanti sıkılır ve damla çikolata parçaları eklenir. Sunum tabağına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.